Een single-split of multi-split airco: wat past bij u?

Een split airco die bij u past Wanneer het warmer wordt buiten, kan ook de temperatuur binnen flink oplopen. Een split airco houdt uw huis lekker koel in de zomer, maar ook warm in de winter. De lucht kan daarbij ook ontvochtigd en gezuiverd worden. Een split airco is niet verplaatsbaar, zoals een mobiele airco, maar wordt aan uw woning gemonteerd. Er zijn twee soorten split airco’s: een single-split en een multi-split. Maar wat past...Hoe wordt de benodigde koelcapaciteit van een airco berekend?

De juiste koelcapaciteit in huis Vindt u het zomers te heet in huis en wilt u een airco aanschaffen om het huis af te laten koelen? Dan is het verstandig om van te voren te weten hoeveel vermogen uw airco nodig heeft. U wilt natuurlijk dat de airco in staat is om de gehele ruimte naar een bepaald klimaat te koelen. Bij een airco met te weinig capaciteit gaat dit niet lukken. Een te hoge...Is een airco in de slaapkamer ongezond?

Het belang van een goede nachtrust Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te kunnen functioneren. Tijdens onze slaap verwerkt onze geest de indrukken van de dag en herstelt ons lichaam van de inspanningen die het overdag geleverd heeft. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat u wakker wordt met een uitgerust gevoel, meer energie heeft en beter om kunt gaan met stress. Daarentegen brengt langdurig slaaptekort zelfs gezondheidsrisico’s als obesitas, alzheimer en hart- en...Wat is een split airco en hoe werkt het?

De voordelen van een split airco Een goede split airco in huis of op kantoor brengt veel voordelen met zich mee. Het zorgt voor een prettig binnenklimaat door het verspreiden van koele of warme lucht. Daarnaast kan een split airco de lucht ontvochtigen en zuiveren. Maar welke airco moet u kiezen? Gaat u voor een single-split of een multi-split systeem? En hoe werkt een split airco eigenlijk? Het antwoord op deze vragen en meer leest...