Het belang van een goede nachtrust

Een goede nachtrust is essentieel om overdag goed te kunnen functioneren. Tijdens onze slaap verwerkt onze geest de indrukken van de dag en herstelt ons lichaam van de inspanningen die het overdag geleverd heeft. Een goede nachtrust zorgt ervoor dat u wakker wordt met een uitgerust gevoel, meer energie heeft en beter om kunt gaan met stress. Daarentegen brengt langdurig slaaptekort zelfs gezondheidsrisico’s als obesitas, alzheimer en hart- en vaatziekten met zich mee.

Slaaptemperatuur

De juiste slaaptemperatuur is dus essentieel. Deze verschilt van persoon tot persoon maar ligt doorgaans tussen de 16 en 21 graden celsius. Te warm of te koud zorgt ervoor dat u moeilijker inslaapt, onrustiger slaapt en sneller wakker wordt waardoor u niet optimaal herstelt.

Waar u op moet letten

In uw slaapkamer mag het dus niet te warm en niet te koud zijn. Een goede airco is dus eigenlijk essentieel, vooral in de warme zomermaanden. Wel zijn er een aantal zaken waar u op dient te letten:

  • De airco mag nooit direct op uw lichaam gericht zijn. U kunt dan kou vatten en last krijgen van spieren en gewrichten.
  • Kies altijd voor een stille airco. Teveel geluid verstoort uw nachtrust.
  • Zorg dat uw airco goed wordt onderhouden. Zo voorkomt u problemen.

Als u deze maatregelen in acht neemt, verzekerd een airco u van een comfortabel binnenklimaat in uw slaapkamer.

VRP Klimaat is dé aircospecialist

Als NVKL-gecertificeerd installatiebedrijf weten wij welke airco het meest geschikt is voor uw slaapkamer. Wij beschikken over gecertificeerde monteurs en kunnen u volledig ontzorgen op het gebied van airco installatie, reparatie en periodiek onderhoud.

De split airco’s die wij leveren kunnen zowel koelen als verwarmen en zijn van het Zweedse merk Systemair. Hun producten zijn stil en energiezuinig en houden uw slaapkamer constant op een prettige slaaptemperatuur. Bovendien zijn ze eenvoudig in gebruik. Zo bent u altijd verzekerd van een goed nachtrust.

Direct bestellen of een gratis offerte

Wilt u direct een airco kopen voor in de slaapkamer of wilt u zich eerst verder laten informeren? Aarzel dan niet om contact op te nemen met één van onze medewerkers. Zij staan altijd voor u klaar en kunnen u voorzien een goed advies en een vrijblijvende offerte. U bereikt hen door door te bellen met 026-3510949, een mail te sturen naar info@vrpklimaat.nl of door het contactformulier op onze website in te vullen.